Onderbouwverlichting Keuken Led  thumbnail

Onderbouwverlichting Keuken Led

Published Sep 24, 23
7 min read

Een ledlamp heeft geen gloeidraad, maar ‘licht-emitterende diodes’, afgekort: led. Het verschil in rendement is enorm. Een ledlamp kan met zo’n 15 procent van de energie net zoveel licht maken als een ouderwetse gloeilamp en is ook 8 tot 10 keer zuiniger dan de halogeenlamp. Een kleine aantekening: led’s met hoog vermogen zijn minder zuinig dan die met laag vermogen en ledlampen worden nog volop doorontwikkeld.

000 uur ook 7,5 keer de 2. 000 uur die de halogeenlamp meegaat. Puur op basis van de levensduur kan het dus al uit om ledlampen te kopen in plaats van halogeenlampen. Maar een flink deel van de kosten van verlichting zit niet in de lampen zelf, maar in het stroomverbruik.

Maar in die tijd moet je dus wel 7,5 keer nieuwe halogeenlampjes kopen. De totale kosten voor 15. 000 uur licht van een G4 ledlamp komen inclusief aanschaf en energie op € 8,21. De totale kosten voor 15. 000 uur licht van G4 halogeen komen inclusief energie en 7,5 lampen op € 38,63.

De totale besparing komt daarmee op de looptijd van de ledlamp op dik € 200,-. Financieel is er dus geen twijfel over mogelijk. Vervang halogeenlampen in je huis zo snel mogelijk door led. Want met halogeen ben je dief van eigen portemmonnee. Bij verlichting gaat het natuurlijk om meer dan alleen de kosten.

Hoe is de ervaring? Het eerste dat me opviel toen ik de G4 ledlampen zag was het formaat. Ze zijn een flinke slag groter dan de halogeenlampjes die ze vervangen. Ik denk dat dat in de meeste gevallen geen probleem is, maar wellicht dat ze in sommige lampen niet goed passen of een klein beetje uitsteken.

Verder heb ik me wat verkeken op het verschil in kleurwarmte tussen de lampen. De halogeenlamp heeft 2800 Kelvin en de ledlamp 3000. Op de verpakking staat een balkje met daarin een streepje bij die 2800 en 3000 en dat lijkt een klein verschil. Maar de ledlamp is toch wel flink witter dan de halogeenlamp.

Overigens zie ik bij nader onderzoek dat IKEA binnenkort ook ledlampen voor een G4 fitting komt die 2700 Kelvin hebben en daarmee juist wat warmer zijn dan de halogeenlamp. Je kunt dus beide kanten op, maar ik raad aan dat wel even goed te checken. De lamp linksvoor is led (107 lumen, 3000 Kelvin), de andere lampen zijn halogeen (100 lumen, 2800 Kelvin) Sommige halogeenlampen werken met een transformator.

Heb je halogeenlampen met een transformator, dan is het vaak slimmer om de transformator ook te vervangen. Ik heb hier nog geen ervaring mee, maar op internet is voldoende uitleg te vinden hoe dat moet. In mijn ogen is er geen reden om halogeen niet te vervangen door led. Het werkelijke prijsverschil is enorm en je bent echt dief van eigen portemonnee als je nog halogeenlampen gebruikt.

Het grootste van LED lampen is zonder twijfel de dat, wanneer het juiste gebruikt worden, wel rond de kan zijn. De hoeveelheid energie die nodig is voor LED lampen is dan de energie die nodig is voor klassieke gloeilampen, energiebesparende lampen en compacte TL-lampen. Bijvoorbeeld, in vergelijking met klassieke lampen verbruikt de LED lamp gemiddeld tot en heeft het met dezelfde hoeveelheid licht en juist gebruikt (illustratieve voorbeelden worden hieronder weergegeven).

LED producten zijn ook en . De meest krachtige LED lampen die tot nu toe verkrijgbaar zijn hebben de kracht van ongeveer wat gelijk staat een 90 W - 120 W klassieke lamp. Lange levensduur Economisch Hoge lichtintensiteit Directe start Bestand tegen het regelmatig aan / uit zetten. Mogelijkheid om gedimd te worden.

Bestand tegen mechanische schade. Milieuvriendelijk. LED technologie wordt langzaam maar zeker , en het veelvuldig gebruik van de LED lichtbronnen en LED lampen gaat terecht omhoog. LED staat voor een semi geleider van elektronische componenten dat elektrische stroom in licht (en warme) omzet. LED lampen kunnen klein zijn, maar voor een worden en hierdoor toegevoegd worden aan de bestaande lijst van lichtbronnen, indien hierbij de regels opgevolgd worden voor juist gebruik van de lamp.

Het grootste voordeel van de SMD chips is dat ze zijn en een (tot 120 lm / w) en een hebben, wat tot 100,000 uur (of meer) kan duren). Er worden verschillende soorten geproduceerd, waaronder verschillen in grootte, hoeveelheid LED lampen en kracht. Ze zijn met een nummer gemarkeerd om aan te geven wat hun afmetingen en specificaties zijn - 2835, 5630, 5050, 3014, etc.

De hoeveelheid Watt geeft weer hoeveel de lamp aan elektrische energie verbruikt, niet hoeveel licht het produceert. (LED lampen) is daarom uitgedrukt in lumen en kan geëvalueerd worden op de basis van of de hoeveelheid lichtstroom (uitgedrukt in lumen) en Watt (uitgedrukt in Watt) die worden weergegeven, wat betekend hoeveel licht er met één Watt geproduceerd kan worden.

Illustratieve berekening voorbeelden voor met een lichtstroom van lumen geven ons een waarde van met een lichtstroom van lumen, hebben we een waarde van Hierdoor kunnen we de volgende regel toepassen; (meer lm / W), . Nu is het vast duidelijk hoe veel een LED lamp vooruit loopt op een klassieke lamp - het is (deze waarde is de huidige waarde in het bereik van rond de 80 tot 160 lm / W) dan klassieke lampen (rond de 12 lm / W), halogenen lampen (24 lm / W), compacte TL-lampen (60 lm / W) of TL-lampen (80 lm / W), Een tabel voor de gemiddelde vergelijkingen van klassieke en LED lampen zorgt er voor dat u alles kunt omzetten.

Om het nog duidelijker te maken - Het licht van een kaars of een lamp dat geel is, heeft de licht temperatuur van 1,200 tot 3,500K. Standaard daglicht rondom de middag heeft de licht temperatuur van ongeveer 5,000 tot 7,000 K. Wanneer er geen wolken in de lucht hangen en de zon volop schijnt heeft de verlichting zijn hoogste temperaturen, rond de 8,500 tot 12,000 K.

Daarom wordt er bij LED lampen vaak de hoeveelheid Kelvin genoemd om een indicatie van de kleur van het licht te geven. LED lampen worden in verkocht. De kleur hangt af van welke semi geleider zich in de LED lamp bevindt. De uiteindelijke kleur van de het licht hangt af van de hoeveelheid fotonen die worden vrijgegeven - blauw licht wordt gemaakt door het vrijlaten van hoge energie, rood licht wordt gemaakt door het vrijgeven van lage energie.

Ondanks het brede selectie in kleuren, . Dit wordt meestal bereikt door of door fotoluminescentie (mogelijkheid om licht uit stralen). Mede dankzij dit is het van de LED lampen beschikbaar in Elke kleur heeft een ander effect op ons. Sommige kleuren hebben een werking, waar anderen juist een invloed kunnen hebben, Daarom is het erg belangrijk te bedenken welke kleur verlichting u wilt.

Het oogt - het roept op tot een gevoel van welzijn. Deze kleur staat het dichtste bij de kleur van een klassieke lamp en het produceert een , wat de en u rustig in slaap kan laten vallen. is te vergelijken met (het laat u niet in slaap vallen) en het is daarom, geschikt voor werk of andere activiteiten.

wordt meer gebruikt in fabrieken of medische faciliteiten kan in woonomgevingen. Het licht is en onnatuurlijk, Echter is bovengenoemde niet een regel die voor iedereen geldt. Omdat het een emotionele keuze is, raden wij aan om een kleur te kiezen en u als plezierig ervaart. Daarbij komt ook dat de kleur van het licht beïnvloed kan worden door de van de lamp.

De romige kleur van de lampenkap . Het voordeel van de romige lampenkap is dat het de en hierdoor een lamp ook gebruikt kan worden als plafond lamp wat niet bij alle lampen zonder lampenkap of hoes zal gaan. Een belangrijke indicator voor een lichtbron is ook de kleurweergave index Ra (ook wel CRI genoemd, colour rendering index), wat een .

De Ra waarde kan v van een lichtbron, hoe er vastgesteld is wat velen zullen waarderen in bijvoorbeeld, de keuken, de badkamer, in het kantoor, studio's, etc. De waarde van de lichtstraal hoek is beslissend voor het gebruik van de lichtbron in een specifieke situatie wat betekend dat De lichtstraal hoek vertelt ons hoe breed de straal van de lamp zal zijn.

Latest Posts

Slimme Alarmsysteem Kopen? Kijk Snel!

Published Dec 31, 23
7 min read

Ledlampen Buitenverlichting

Published Oct 02, 23
2 min read

Buitenverlichting Lichtsensor

Published Sep 30, 23
2 min read